2010. július 11., vasárnap

Julius 10. szombat

Ma Zubiribol Trinidad de Arre-ba kutyagoltunk. Tegnap csak 10-12 km utan lett nagyon nehez a hatizsakom, ma mar 5-6 km. utan. Ennek ellenere tulajdonkeppen ez egy szep es eleg jo ut lett volna. Magas reteken mentunk pipacsokkal az ut szelen, hegyek kozott, aztan folyoparton arnyekban, viszonylag vizszintesnek mondhato uton. Aztan pont delben jott a hegymaszas, tuzo napon masztunk fel egy hegyre vakito feher osvenyen es aztan vegig a hegyoldalban. Vizunk elfogyott, szoval tikkaszto volt. De inkabb az volt a baj, hogy Geza laba mar tele van vizholyagokkal, igy csak lassan tudott jonni. En altalaban kicsit elore huztam, aztan vartam 5-6 percet, mig utolert. Biztos nagyon faj neki. Nekem a terdem ereztette magat elso perctol kezdve, ugyhogy indulas utan par perccel felvettem a gumis terdvedot. Nem ereztem, hogy annyit szamitana, lehet, hogy egy merettel kisebb kellett volna. A bokagumi viszont tenyleg nagyon jo volt. Mindketto a jobb labamra, pedig eddig azt hittem a masik terdem a vacakabb. Nekem nagyon sokat segit a bot. Szerintem bot nelkul nem is szabad elindulni. Sima terepen es felfele ugy lokom el magam, mint ahogy uszasnal hatrarug az ember. lefele pedig eloreszurom, hogy fekezzek es levegyem a terhet a labamrol, ha a kovek megmozdulnanak. Mert ko az rengeteg van. Igazi foldut, talajjal szinte semmi. Meg jo, ha csak apro murvaszeru ko boritja az utat, mert inkabb joval nagyobb szabalytalan alku kovek. Min 25 %-kal neheziti a gyaloglast az, hogy nem igazi talajon megyunk. Egyes helyeken az erdoben is nagy lapos kovekkel kikovezett utak vannak kiepitve. Milyen ut lehetett ott, ha mar szuksegesnek tartotta a kikovezeset!!!!

Geza mondta, hogz utkozben idonkent hangosan beszelt magaban. En is. Hangosan imadkoztam is, amit reggel szoktam. Neha elhagyjak az embert masok, de egyebkent egyedul mesz. Direkt jo hangosan beszelni, megha neha csunyakat mond is az ember. Pl. valaki kiirta, hogy Arre meg 2 km, aztan mentunk min. 4-et, mire megerkeztunk.

Trinidad de Arre nem a helyseg neve, hanem a templome, amelyik fenntatja a menedekhazat. Magan a templomon keresztul kell bemenni egy hatso reszre, ahol egy kis udvar korul van az albergue (zarandokhaz). A templomban folyamatosan szol magnorol valamilyen egyhazi zene, nagyon jo.
Este elmentunk zarandokmenut enni. Ez mindenutt 10 euro korul van, es 3 fogasos. Altalaban minden fogasnal lehet valasztani 2 vagy 3 lehetaseg kozul, + adnak vizet es bort is. A vacsora nagyon elhuzodott, ezert lekestuk az esti miset, pedig lehet, hogy holnap nem talalunk templomot.

Geza laba borzalmas. Osszesen 5 hatalmas vizholyag. Raragasztottuk az itt nagyon dicsert Compeed nevu furcsa ragtapaszt, ami szinte hozzano a borhoz, es aminek hivatalosan magatol kellene lejonni par nap alatt. Eredetileg is ugy volt, hogy holnap Pamplonan keresztulbuszozunk gyaloglas helyett. H. Erzsi is ezt javasolta, mert a lakotaelepeken kersztul bemenni aztan kijonni a varosbol, vegig aszfalton, kb 6 km hosszan nem ad hozza a zarandoklat hangulatahoz. Raadasul Holnap van San Fermin napja, az unnepsegsorozat csucspontja, tehat oriasi tomeg varhato a varosban (+ lopasveszely). Latva Geza talpat, ugy dontottunk, hogy valoban atmegyunk busszal a varoson, de utana se allunk bele az utba, hanem rogton megszallunk Cizur Menorba, Pamplona utan, ahova meg megy busz. Tehat elhasznaljuk az elso pihenonapunkat.
Agi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése