2010. július 9., péntek

julius 9.

Kedveseim,

Ma megtettuk az elso 22 km-et, kb 7 ora alatt. a talaj nagyon koves es olyan kozepes nagysagu, igaz a legrosszabb fajta. Minden csontomat erzem a labfejemben, mindenhol fajok, es beszereztem 4 ujabb vizholyagot. Cernak mar benne, kenegetjuk magunkat mindenhol, de meg tudom, hogy van testem.

Mar Zubiriban vagyunk ugy kb 25 km re vagyunk PAMPLONA-tol ahol tegnap taxiba ultunk.
Regi szep idok.

Maradnak a teljesen lecsupaszitott alapveto funkciok utani vagyak, sorrendben, vizszintes helyzet, vizivas, labkenegetes, a kaja nem is olyan fontos.


Ma pici esovel kezdtunk Ronchesvalles-ben, de utana jot a napocska. Szembe folyo izzadsag stb.
Innen majd anyu ir.

Apad-anyad idejojjon.
Geza

Tegnap este volt egy zarandokmise, felsoroltak a naciokat, akik reszt vettek.
Ejszaka nagy csend volt a haloteremben, nemigen horkoltak. Igaz, rengeteg fiatal volt. Sok fiatal par volt, sot kamaszok is csoportosan.
Reggel 6 elott ebredtunk, mert mar nehanyan csomagoltak, de nekunk Geza labapolasa miatt csak fel hetkor sikerult elindulni. Eleinte borongos idoben nagyon jo volt, de 9 utan kisutott a nap. Szerencsere eleg sok helyen arnyekban mentunk, erdoben.

A mai ut hivatalosan nem szamit neheznek, 2 kisebb emelkedo van benne, egyebkent hosszan kb. vizszintes. Nekunk azonban ez is boven sok volt. Mar elore gondoltuk, es ezert a konyvben javasolt Larrasoana helyett csak Zubiriig terveztuk a mai utat. Kulonosen nehez volt az utolso 3-4 km, mert eleg erosen lejtett, borzalmas vizmosas-szeru koves, ill. kovel boritott ut volt. Teljesen kikeszult a bokam es foleg a terdem. Holnap azt hiszem fel kell tennem a gumi terdvedot. Mindenesetre ez is tanulsagos, mert Gezara nehezteltem, hogy kesve indulunk stb, de most en is olyan kripli lettem, mint o, csak nem a vizholyagokkal, hanem a terdemmel. Vizszintes szakaszon en tudtam kicsit gyorsabban haladni, lejtmenetben azonban a Geza.
A bot tenyleg sokat szamit, sot lehet, hogy a 2 bot meg jobb lenne. Most tanuljuk a technikajat.

Fel 3-kor megerkeztunk Zubiribe (tartottuk a kb 3 km/ora sebesseget, amivel a zarandokkonyv is szamol), tehat idoben belefert volna, hogy tovabbmenjunk Larrasoanaba (meg 5-6 km), de a koves lejto miatt ez szoba sem johetett. Nagyon sokan megszalltak egyebkent itt, es nem mi voltunk az egyetlenek, akik totalkarosan erkeztek meg. Mindezek fenyeben nagyon jo, hogy nem a francia oldalrol kezdtunk. Talalkoztunk egy fiatal koreai fiuval, aki tegnap vacsora utan meg tovabbment a 3 km-re levo kovetkezo helyre. Szoval jo eroben volt, de mint kiderult, neki is 8 oraba telt atjonni a francia oldalrol Roncesvallesba /a mi kiindulopontunkra).

Ma hideget vacsoraztunk es hamar fogunk lefekudni. Holnap meg kellene kiserelni a 6 oras indulast, ha egyalatal labra tudunk allni.
Agi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése